300912

Det är sista dagen i september och imorgon börjar jag min franskakurs på Alliance Française. Jag ska berätta lite om min helg, som har varit superb som vanligt! I fredags som jag skrev i förgående inlägg åkte jag till Emma där vi förberedde oss, åt chips och drack vin tillsammans med två aupairtjejer från Norge och England(Marthe och Kirsty). Runt tolv åkte vi in till Paris centrum och hittade ett ganska nice uteställe med fyra dansgolv och olika slags musik. 
Igår var vi rätt sega hela dagen men pallrade oss iväg till en kinarestaurang i Norgent sur Marne(där Emma bor). Jag åt sushi för första gången på en månad och det smakade himmelskt. Vi storhandlade åt Emma och fixade sen kyckling & ris och hade lördagsmys hos henne tillsammans med de andra tjejerna. 
Nu på morgonen har jag suttit barnvakt för Theo och Zoé, och om en kvart kommer fem galna tolvåringar hit och ska äta lunch- puh! 
I eftermiddag ska jag, Emma, Marthe och Kirsty till Marais och strosa runt, äta på nån fransk restaurang och förhoppningsvist avsluta med bio!
Salut!
 
Bild från förra helgen, macarons och baguette, två av paris finaste skatter!

FREDAG OCH VI FIRAR EN MÅNAD I PARIS

God förmiddag alla vänner! Jag sitter och njuter av espresso efter en hejdundrande god frukost. Imorse gick jag upp och tog en springtur på en halvtimma, och jag är på topp! 
Efter dagens jobbpass ska jag & Emma fira att vi båda varit här i en månad och det kommer bli rätt så kickass om du frågar mig såhär i förhand. 
Hoppas ni kommer ha en lika fin fredagskväll som vi!
 

vi kommer alltid ha Paris

Gjorde naglarna idag på champs elysée och det kommer ta tid att vänja sig vid långa naglar. Naglarna sägs ska hålla i fyra veckor om man inte håller på med nån sport som t.ex basket eller klättring. 
Nu ska jag gå med Zoé till gitarrlektionen. 
Ciao
 

svenskt

fixar svenska pannkakor till Zoé & Ava, mmumms!

chokladtårta

har just gjort pommes, stekt sagolikt kött, färska champinjoner i gräddsås och en fransk chokladtårta med hallon och glasyr till efterrätt. jag köper deras kärlek genom mat & får tusen tack och kommentaren "bästa aupairen" av barnen. Ibland får man till lite magi på kvällskvisten. Den bästa tisdagen hittills.
Imorgon ska jag och Zoé hitta på något kul om vädret tillåter, men som det sett ut hittills i veckan så lär det blir regn och blåst.
men vive la france ändå.
bonne nuit!

250912

Hallå vänner! Idag fyller äldsta flickan i familjen 12 år och det hänger stora "joyeux anniversaire" banderoller över hela köket. Det är en stor dag för henne och det var det enda hon kunde prata om igårkväll, så nu måste jag ut på stan och hitta en present till henne!
Men först ska jag äta lunch med Judith, mamman & sen ska vi förbereda lite inför den stora köttfesten ikväll( med köttfest menas tre olika sorters kött, massa pommes frites, och sen tårta.)
Ha en fin tisdag!
 
bild från i lördags

sirap

hade en riktigt fin kväll igår med emma, och idag ska vi ut och promenera i vincennesskogen. jag köpte den finaste vinterjackan igår i en liten butik på Bd Saint Germain, inuti var det äkta kaninpäls. 
ha en bra söndag!
 

redy

ätit gnocchi, kött, sallad, macarons och glass. nu- l'arc vid champs elysée

tjugoandra

Utvilade efter gårdagens tacosmiddag med en brittisk aupairtjej. Nu ska jag & Emma ut på Paris gator & kolla i affärer och göra fransk manikyr. idag lyser iallafall solen & humöret är på topp topp! 

FRE

Bonjour! Ikväll ska jag, Emma och en brittisk aupair äta middag på nån av Paris många restauranger, sen får vi se vart kvällen för oss. Men innan dess, en löprunda i mina nya skor!
 
Hittade den bästa kartan, skulle inte vara mig emot att bo i Narnia eller kanske i Hogsmeade. 

200912

Kören var inget för varken mig eller emma, men för att tiden inte skulle vart till spillo tog vi tvårätters på en restaurang precis vid svenskakyrkan. Jag åt råbiff, pommes och till efterätt stekt brioche med caramelsås och glass- mmm.
Igår åkte jag, mamman och Zoé till Hôtel de Ville (ungefär som NK) och de har en hel våning med målarsaker, pyssel, och sånt som jag älskar! Sedan följde jag med Zoé till hennes keramikkurs och till parken. Till middag bjöd Judith och Nicolas på zucchinisoppa, färsk baguette och sniglar. 
Idag mötte jag upp Emma vid Champs Elysée- Etoile och vi bokade manikyrtid, sen strosade vi runt bland alla butiker och tog en lunch bestående av svamprisotto. 
Om en timma börjar jag jobba, tills dess- hungerspelen. 
 

fotoautomat

Hallå! idag har jag promenerat runt i närområdet och upptäckt massa mysiga restauranger, fik, affärer etc, arrondismantet jag bor i är faktiskt rätt så super. jag hittade en närliggande Monoprix, som är som ica maxi dvs har både kläder, kosmetika & mat. där fixade jag identitetsfoton i en fotoautomat & köpte choklad eftersom mina marabou är slut. påväg hem köpte jag löparskor (äntligen) och en springtröja, expediten som hjälpte mig var så sjukt snygg och han sprang några varv med mig i affären så att jag var säker på att jag valt rätt sko. bra service!
 
ikväll ska jag och Emma testa på svenska kyrkans kör, vi får väll se hur det verkar. 
Salut
 

sjuttonde

igår efter lunchen tog jag med mig Theo och Zoé på en promenad i solen, det var så fruktansvärt varmt eftersom jag hade på mig jeans. det var dock väldigt skönt att komma ut och röra på sig första gången på hela helgen, och idag kryper det ännu mer i benen. 
idag har jag tvättdag och så ska jag fixa lite saker innan jag hämtar barnen klockan fyra. måste säga att jag kommit in i vardagen ganska bra nu, och idag är det två veckor sedan jag kom hit. 
 
ps. jag köpte Justin Bieber biljetter till Emma & mig i mars, kommer bli hur bra som helst, trots att jag inte är världens JB-fan så blir jag lite fnittrig när jag tänker på att vi ska se honom live här i Paris. & en bonus är att stadion där han ska spela ligger på gångavstånd från lägenheten!
 



sunday

Har just blivit serverad Yorkshirepudding, rostbiff, haricoverts och vin. 
Ska sitta på balkongen och läsa hungerspelen nu, hörs sen.
 
 
 

15 september

ligger i sängen en lördagkväll i Paris & har bultande huvudvärk, och alvedontabletten jag tog för en timma sen har inte hjälpt. inte nog med det så är frossan fortfarande kvar, det känns som att jag kokar inombords ena stunden och i nästa minut sticker det ända in till benet av kyla. det blir värre mot kvällen så under dagen har det gått att passa Theo osv. 
igår satt jag, Nicolas och Ava redo att försöka skriva in henne på en musikallinje, och inskrivningen öppnade kl sju. men pga internetkrångel just i denna stund, så miste hon sin plats(de tar tydligen bara emot de första 200 och det är superpoppis bland ungdomar). därför hade jag en gråtande flicka att ta hand om, Theo fattade ingenting & Zoe blev arg för att hon inte fick uppmärksamhet nog. Så NIcolas stack ner till en pizzeria och kom hem med några av de godaste jag ätit. En av pizzorna hade fyra ostar, mozzarella, parmesan, gruyère och chèvre mums! Till det drack vi ett rött Bourdeuxvin. 
idag började jag att passa Theo under förmiddagen, vilket inte var så ansträngande eftersom han sov middag i två timmar. Sen kom resten hem och vi gjorde galettes med ost, ägg och skinka (kan ju inte säga att jag lider på matfronten). 
Eftermiddagen har bestått av vila för min del, lite gammal Agatha Christiefilm och spännande Vampire Diaries. Nu är jag mätt efter lite musslor, nudlar & chokladmousse. 
Jag hoppas att ni mår bra där hemma!
Bonne nuit!
 

140912

Jag har fått halsfluss & äter penicillin, och att vara sjuk hemifrån känns 10 gånger värre. Jag jobbar ändå, dvs hämtar barnen från skolan och fixar mat till dem, men det är inte det enklaste att koppla bort ständig huvudvärk och halsont. Men för att se det goda i det onda så ska jag vara hemma endel med barnen i helgen, annars hade jag & Emma planer att laga trerättersmiddag och gå ut tillsammans(och det hade ju ändå inte gått nu när jag är febrig och dan). 
Nu ska jag kolla på nya Gleeavsnittet!
 
Ciao
 
 

envis

igår gjorde jag ärtsoppa och stekte pannkakor, barnen ville knappt ha soppa pga pannkakorna men det är förståeligt. 
imorse gick jag & Zoé på Rebelle på en biograf som jag knappt hittade, sen i popcorndisken ville Zoé ha sockrade popcorn- usch! Popcornförsäljaren försökte flörta på sin bräckliga engelska & jag förstod inte ett ord, tills han sa: do you even speak english? Som ni förstår var hans engelska så fransk att man inte hörde ett ord av vad han sa. 
 
efter filmen, som var på franska, ville Zoé gå i affärer som fanns runt om bion. och den flickan ska ni veta, är ett @∞##€@ att gå med, för hon springer iväg och är så envis att min syster framstår som en ängel jämfört med henne. hon la huvudet på sne i en affär och vägrade gå därifrån förrans jag köpt "sirop de Barbapapa" med colasmak. Så jag fick punga ut tio euro. & i djuraffären var hon galen & ville att jag skulle köpa en tjock hamster för 30 €, nej tack!
med mycket om och men, många "rida"-lekar och spring&hopplekar var vi äntligen framme i lägenheten. 
Är så trött & utmattad nu, plus att jag har vart förkyld & tror jag börjar få nått virus i mig. 
 
Hoppas ni har en lättare onsdag än mig!, aurevoir!
 

mardi

det regnar konstant idag, första regnet sen jag kom hit så egentligen ska jag väll inte klaga. igår åt vi lax & bulgur, jag fick även smaka grisöra och gristunga som familjen haft med sig från sommarstället, grisörat åt man med brosk, fett och rubbet och det var lite speciellt men inte särskilt gott. De bjöd på den godaste chèvren jag ätit, och som efterätt fick jag smaka på en mix av créme fraiche och kastanjpuré. Kastanjpuré är tydligen en delikatess iallafall i min familj, man kan ha det till créme fraiche, maränger eller i crépes. Tyvärr var inte denna puré nr 1 i min lista över goda saker, men prova måste man!
idag ska jag fixa ett metrokort som gäller ett år, och även köpa dessa förbaskade springskor jag inte hittade igår.
 
 

ELLEN

min bästa londonbo fyller 20 & jag skickar tusen kramar över bloggens skärmar. hoppas du hade en riktigt bra födelsedag ellen!


salut

Bonjour mis amis!
I lördags efter en underbart god middag på en restaurang vid Champs Elysée bestående av ankbröst, potatis & créme brulée, gick vi hem till mig & tittade på Buslesque. Emma sov här och igår shoppade vi på Champs Elysée, Emma köpte en fin jacka på Abercrombie & Fitch och jag en klänning & tröja på Zara. På Naf Naf hittade vi stora tyllklänningar som vi förbjöds fota, men vad är livet utan risker? Haha.
Klockan tre var det en infoträff på Svenska kyrkan i Paris. Vi var väll ungefär sjuttio svenskar där, varav 7 killar, och svenskakyrkan kommer ha olika aktiviteter varje söndag om man skulle vilja träffa just andra svenskar. vi smet iväg lite tidigare & åt på efterlängtade mcdonald's, sen skiljdes vi åt på metron hem. 
Eftersom min familj vart i deras sommarhus denna helgen så ville jag välkomna dem hem med en middag, så jag gick och köpte färka baguetter, lagade kyckling i soya och limesås, kokade ris & gjorde sallad. innan de kom hem hann jag med att skypa med Lina och familjen hemma. Sen åt vi och avslutade med en kokosparfait. 
 
idag ska jag köpa ett par löparskor, ta mig en springtur & sen hämta barnen vid fyra. 
P.s det är mellan 25-35 grader här dagarna i ända
 

080912

Bonsoir
Bakade pizza till barnen igår och vid niotiden gick jag iväg och träffade Emma. Vi tog varsin drink på ett mysigt restaurangtorg i Marais, sen tog vi metron ner till Champs Elysées där vi väntade in de sena timmarna med en banana split & ett glas vin. Vi träffade två norrmän som va i Paris över helgen, och de följde med oss in på Le Queen, som är en lite speciell nattklubb som har manliga och kvinnliga burlesk dansare. men dans blev det hela natten fram till småtimmarna och vi hann sova bara nån timma innan vi skulle upp igen för att hinna med brunch & marknad med några andra svenska aupairtjejer. 
Så det är vad lördagen har bestått av, en supergod brunch där vi fick färskpressad ljuce, kaffe, baguette, fruktsallad, en tallrik med lax, äggröra, kycklingklubba, sallad, stekt potatis & ost, och en crèpe som avslut. Nu är jag ensam hela helgen för att familjen är i Bourgogne i deras sommarhus, inte mig emot! & ikväll ska jag & emma äta ute & se vart kvällen för oss. 
 
Au revoir
 
 

fredag

det är fredag och snart helg & det är rysligt vad fort veckan har gått. 
igår åt jag , lollo och my en mycket dyr frukost vid Notre Dame, med stekt ägg, skinka, juice, kaffe, choklad, och croissanter. Efter det var vi så proppmätta vi kunde bli, och gick mot Alliance Francaise där jag skulle registrera mig för en franskakurs. Det tog väll sisådär 45 minuter allt som allt hemifrån, och vi gick längs Saint Germain och Boulevard Saint Michel, förbi Jardin du Luxembourg och tillslut Boulevard Raspail, där skolan ligger i en stor och gammal, vacker byggnad. Jag registrerade mig för 20 veckor(fram till februari) och betalade en stor läskig summa. I och med att jag blir studerande här i Paris så kommer jag få ett metrokort som jag kan åka hur mycket jag vill på under ett år ( mot en smärre betalning såklart..). 
Påväg tillbaka tog vi en tupplur/läste i det trettiotregradiga vädret i Jardin des Tuileries och köpte kaffe. 
På eftermiddagen hämtade jag Zoé och lagade tvårätters: pasta med köttfärsås, stekta champinjoner och mozzarella, och äppelpaj. Mmums. 
 
Idag har jag tvättat kläder, diskat och andra mindre roliga saker. Ska skypa med min syster strax, sen passa barnen fram till åtta. Då blir det utgång med Emma som också är aupair i Paris. 
Ha en underbar fredag, Ingrid


 

mycket att ta in

Igår mötte jag upp My & Lollo som är på tågluff. Vi sågs vid Bastille, promenerade till Marais där vi gick i lite second handbutiker, åt Paris "mest kända falafel" och drack cappuccino. Det var cirka trettiofem grader igår och svetten var ett faktum. För att svalka av oss satte vi oss längs med Seine och filosoferade & gick sen vidare till en park som ligger granne med min familjs lägenhetshus. I parken kryllar det av barnfamiljer, tanter och ungdomsgrupper, och tydligen ska det finnas kolsyrat vatten i nån fontän. 
efter att sagt hejdå till mina vänner hämtade jag barnen från skola och dagis. jag, ettåringen & åttaåringen gick till parken & jag fick leka häst hela eftermiddagen. & efter att ha burit runt på två barn i två timmar, hoppat och sprungit så känner jag musklerna skrika i mig. dagens träningspass- check!
till middag serverades gnocchi, kyckling & sen crepes till efterätt. 
 
idag är det onsdag, vilket betyder att tjejerna är hemma från skolan(tydligen är det inte någon skola på onsdagar i Frankrike). så jag ska försöka kommunicera så gott jag kan & ta med dem till parken, för solen skiner & det enda de gjort är att sitta vid datorn & leka med dockor. 
ikväll peppar jag för första utgången i Paris tillsammans med My & Lollo. 
Au revoir
 
 

Lina

idag fyller lina tjugo år, hon är bäst.

hemma

nu har jag ett till hem att kalla hemma. Avenue Daumesnil 157, Paris. Barnen är supersöta & trots att vi knappt förstår varandra så kommer vi bra överens. Igår fick jag svenskt godis, en karta över Paris & en trerätters middag.  Efter ett sånt fint välkomnande kunde jag somna gott med det finaste utsikten från sängen. 
 


 
 
 

PARIS

& JAG TRIVS. som fan

Flygdags

Nu lyfter planet, Paris vi ses vid lunchtid! 
 

2

sover sista natten i min stora säng på nedre kvarngatan 2a.
sprang på amanda idag som flyttar till Nice imorgon & det känns bra att ha en känd människa i åtminstonde samma land. kommer sakna den svenska frukosten mycket tror jag, så imorgon ska jag äta mig tjock på kokt ägg, te, mackor, fil & musli. 
ikväll sa jag hejdå till två fina killar & jag avslutar kvällen med te & film med brorsan. 
 

RSS 2.0