soliga söndag

God förmiddag Sverige! Umeå är kallt och soligt, och jag måste säga att det får mig att längta till vintern. 
I fredags när jag kom fram fixade vi lite kyckling och sallad, kollade på en film och somnade, mysig fredagskväll med andra ord. 
Igår följde jag med Fanny till hennes spexgenomdrag, vi höll på mellan tio och halv sex så när vi kom hem var vi rättså trötta. Men efter en god matig sallad, lite vin och vila gick vi över till en av Fannys vänner där vi hängde innan vi skulle vidare ut på Rex. 
Hade en riktigt kul kväll igår, och idag tar vi det lite lugnare med promenad i det fina vädret och pannkakor! 
 

il fait chaud

Ja varmt är det minnsann, efter allt regn har vädret verkligen slagit om och visat sin goda sida, och jag älskar det!
Igår var Judiths bror och hans kompis här, båda är nyutbildade arkitekter och ville gärna visa mig arkitektuniversitetet de pluggat på. Judith och Nicolas har tydligen planer på ett nytt hus, och igår satt vi allihop och pratade och kollade på olika ritningar, designlösningar osv- kul! 
Plommonpajen visade sig vara en färdigköpt körsbärspaj från Mark & Spencers med vaniljsås till, så för artighetens skull (och för att det luktade så förbannat gott) så åt jag efterätten med!
Nog om igår, idag hade vi avtackning och knytkalas för några i klassen + läraren Valerie. Det var allt möjligt gott- ost, vin, bröd, spansk currykyckling, thaiiwook, brownies, macarons, mockarutor, chips etc.. Så det var min lunch idag. Gick efteråt till Sephora med Vanessa och köpte nagerlack till syrran. 
Ska strax beta av sista jobbpasset innan mina två(!) veckors ledighet, ska försöka få flickorna att städa sina rum, och det är en utmaning, tro mig.. Sen kanske jag & Nicolas ska åka till IKEA, som stänger 22, och sen hämta upp hans mamma som ska vara med barnen i Bourgogne nästa vecka.  
 
Amicalement, Ingrid
 

tjugofjärde

Väntar på att Judiths bror ska komma hit på middag, ikväll serveras helgrillad kyckling och grönsaker, till efterrätt plommonpaj(som jag inte kommer äta för fy för plommon!). Är lite nervös inför att ta mig med RER-en till CDG-airport på fredagsmorgon. Det är nämligen så att vissa metrolinjer strejkar imorgon och fredag, och linje B som jag ska ta är det också lite krångel med. I värsta fall får jag ta en taxi..
Har även med Judith sett att det förra veckan öppnade ännu em M&S här i Paris, den ligger lite i utkanten av Paris, men man kan ta metro 3 dit lätt som en plätt. Den nyöppnade M&S är näst störst av alla M&S-butiker som finns, för er som gillar detta varuhus!

Hoppas alla har en fin onsdagskväll!
Bisous.


Mardi

Godafton kära läsare, har precis kommit hem från en luciaövning med svenska kören här i Paris. Kunde inte skippa att vara del av ett lussande denna vinter efter de förgående två med Jönköpings luciatåg 2010 och med min gamla gospelkör i Oxford förra vintern. 
Jag och Emma kom en och en halv timma försent till kören pga att jag jobbar till åtta, så vi fick en lite sur kommentar av körledaren, men vill man vara med så..
Tidigare idag lunchade jag för sista gången med Vanessa och Ida(kursen håller på en månad till men många hoppar av nu redan), sista lektionen är dock på torsdag, då ska vi ha knytkalas!
För er som vill veta är Theo sjuk och jag förkyld, och jag är inte så pigg på ett tio timmars jobbpass imorgon.
 
Godnatt!
 
 

221012

Soligaste dagen på länge har passerat men det är fortfarande nära 25 grader ute nu. Som en nål i sidan påminnde halsen mig om att den måste tas hand om, och att jag och Emma gick och gymmade en timme gjorde inte halsen bättre. Men den här gången ska jag fasiken inte bli sjuk och jag ska träna bort förkylningen. 
Har äntligen fått mitt metrokort(det har gått mer än en månad sen jag skickade in alla uppgifter, men fransmän ska ofta krångla). Nu slipper jag alla små metrobiljetter!
Ce soir, nous mangons pommes de terre sautées, courgette et porc. 
À demain!
 

svennetacos

Godkväll nära och kära, har just kommit hem från "svennetacos" i svenskakyrkan. Det innebar 65 hungriga svenska ungdomar, massvis med tacos för 4€ och musikquiz! Fint avslut på en bra helg, nu ska jag trumma och sjunga lite med Theo. Bonne soirée!
 

affären

Godkväll! Lördagen har varit superb på alla sätt och vis; började med bodycombat imorse & fixade träningskort för närmsta halvåret vilket känns skönt! Bodypump var förvånansvärt kul för mig som är van vid zumbapass, men mina ben och armar kommer skrika av träningsvärk imorgon. 
Senare åkte jag, Emma, Michael, Marthe och en svensk aupairtjej som heter Ebba till Châtelet les halles där vi lunchade, gick i vintageaffärer och gick igenom en demonstration mot tjurfäktning vid louvren. Jag & Michael åt varsin banan och nutellacrépe innan vi letade reda på den svenska mataffären "Affären".  
Så nu efter en fin dag i paris är jag barnpassare igen, och jag och barnen fixade en mumsig buffé med lax och annat gott. Gav även barnen en påse bilar och dumle som jag köpt i svenska affären, vilket dem älskade!
Nu blir det nog ännu nån film i väntan på sovdags. 
 
Bonne nuit!
 
Sakerna som jag köpt idag; strumpor, tidningar, frukostbröd och annat smått och gott!
 

fredagskväll och det är tyst i stan

Barnen sover och jag sitter och myser för migsjälv med en kopp te framför "Made of honor". Imorgon ska jag & Emma gå på bodycombat på vårt sportcenter Vit'halles, och sen eventuellt ta metron till IKEA eller strosa runt louvren i hopp om att hitta ett och annat kläd eller skofynd! 
Ha en fin fredagskväll och godnatt!
 

hercule poireau och annat smått och gott

Bonne soirée!
Vi har precis ätit min potatis och purjulöksoppa, och Ava har lärt mig att purjolök på franska heter poireau, och att jag kan komma ihåg det pga hercule poireau, tack Ava! 
Idag efter franskan åt jag en supergod sallad på en restaurang tillsammans med Vanessa, Ida och Nana(Iranier), och efter det kollade vi i massvis av affärer. 
Imorn ska jag träffa två svenska tjejer för en kopp kaffe, sen blir det barnvaktsjobb på kvällen!
Bonne nuit!
 
 

mércredi

Hallå! Det är mulet i Paris idag, men igår var solen framme under eftermiddagen och jag, Vanessa och Ida satte oss utanför Montparnasse och tog en lunch i solen. Efteråt gick jag hem och jobbade. 
Fick igår reda på att jag är helt ledig båda veckorna av barnens höstledighet, och den första ska jag spendera i Umeå hos Fanny! 
Idag är både Ava och Zoé hemma hela dagen, och de ska båda iväg på måleri och keramikkurs i eftermiddag, vilket innebär lite ledig tid för mig!
 
Bisous 
 
 
 

15 oktober

Godkväll. Idag lunchade jag med Ida från klassen, det fick bli cobbsalad med ägg, kyckling och avocado(supergod). Efteråt har jag tvättat och skypat med syrran, övat med Ava inför ett engelskaprov & passat Theo. Judith hade gjort minestronesoppa och till efterätt filodegsknyten med banan och choklad i, vilket förvånande nog var riktigt gott! Godnatt mina vänner.

il pleut tout la journées

Ja, det har minnsann regnat konstant hela den här veckan, och bättre ser det inte ut att bli framöver. men det är i sånt här väder vi kan unna oss en helhelg av slappande, bullbak och fudgekola. 
Imorgon startar lektionen som vanligt vid nio, och efter det ska jag och Emma kolla på lite gym i närheten av mig. 
À demain
 

bullbak

Är hos Emma i Norgent och väntar på att hon ska passa klart barnen. Vi ska handla lite smått och gott, baka vaniljbullar och ha en mysig innedag pga regnet! 
Ciao
 
 

espresso

God morgon mina vänner! Humöret är på topp en fredag som denna, trots att jag ska passa barnen ikväll när föräldrarna är borta på middag. 
Igår hade jag franska, och efteråt gick jag, Vanessa(från Panama) och Ida(från Thailand) till ett pyttelitet bagelställe med sju meter kö till kassan. Så efter en supergod avocado, rostbiff och tomatbagel satte vi oss ner utanför ett café och drack espresso i regnet. När jag kom hem tog jag en löprunda innan jobbet. 
Efter middagen mötte jag upp Emma, Katherine, Marthe och Kirsty vid metron som vi tog till en helmysig pub med go mix av gammal och ny musik, lite Grease och Aretha Franklin blandat med Michel Teló och andra uttjatade klubblåtar. Virrade bort mig lite när jag skulle hem eftersom jag gick av vid Nation(en stor metrostation). 
 
Ikväll, ska jag och barnen mysa till det med pizza, kladdkaka & film! 
 
Ciao
 
 

irriterad

ibland (oftast) på morgonen så är det hopplöst att ta metron, det är alldeles proppfullt inne i metron när den rullar in på stationen och kanske tio pers på perrongen har turen att klämma sig in mellan en illaluktande farbror och en ilsken dam. Jag fick vänta på sju metrotåg innan jag kom på, vilket innebar att jag blev lite sen till skolan. Men när jag kom dit anfådd av att sprungit hela vägen från metron (ca 5 min bara dock), så visade det sig att vår lärarinna var sjuk. Så typiskt att jag inte hade kollat mailen i morse för då hade jag sluppit denna jobbiga morgon. Det var bara för mig att ta ännu en smockfull och äckligt kvav metro hem.
idag är det precis som igår regnigt, fast jag måste erkänna att regn i Paris inte är hälften så jobbigt som i Jönköping!
För er som inte visste det så är det min namnsdag idag, och även min kära londonvän Ellens namnsdag, som också heter Ingrid!
Salut

5-8 octobre

I helgen har Albin och Calle varit här och besökt Emma. I fredags var vi på Duplex(samma som förra helgen), och i lördags åt vi på George V på champs elysée och alla åt både sniglar och ankbröst, vilket var sagolikt gott. Vi dansade på ett ställe som hette Showcase som låg precis vid Louvren. Igår strosade vi runt vid Notre Dame och tog en sen söndagslunch, och när jag kom hem blev det endel skypande och jag blev bjuden på en konstig turkisk maträtt bestående av mosade bönor, ägg, tomater i fajitasbröd. 
Idag har jag haft min franskalektion, gått lite vilse på Paris gator och köpt nya Jodhpurs, en extra måndagsbonus är att jag kommer börja 18.00 istället för 16 varje måndag !
 

vendredi

Fredag, solen skiner, jag slipper jobba & helgen kommer bli awesome. 
Ha en underbar helg!
 

fatigue

Igår var jag hemma med båda tjejerna, vi tog det lungt och läste, åt lunch och smaskade på min kladdkaka som blev en hit. 
Idag hade jag min sista franskalektion för veckan och jag känner verkligen hur franskan förbättras varje dag, det sa tillochmed pappan till mig ikväll. Det är kul att höra! Ikväll åt vi en stek med pommes och avslutade med min farmors äppelkaka- superb!
Imorgon har jag min första sovmorgon denna vecka och det firar jag med att gå upp kl 8 och skypa med systern min. 
Bonne nuit!

Bonne nuit

Idag har jag haft min första franskalektion och vi är tolv tjejer(allt från 20-40 år) och de är från olika nationaliteter som Thailand, Kina, Japan, Ryssland, Irak och Panama. Inte några nordiska länder iallafall! Vi har lektionen under tre timmar och får bara (!) tio minuters rast då man får springa till caféet och köpa espresso och en liten pan du chocolat. 
Nu ligger jag och kollar på Rock of Ages och är proppmätt efter kvällens ångkokta torskrygg & grönsaker, yum!
 
Godnatt! 
Så här vackert var det för nån dag sen. 
 
 

RSS 2.0