6

Bonsoir allihopa! Igår hade vi födelsedagsmiddag för elin & övernattning hos ebba, supermysigt och allt & gud vad jag kommer sakna alla dessa kvällar i ebbas lägenhet! Vi(ebba) hade iallafall gjort en supergod carbonara, och sen frukt med vit chokladfondue till, ja ni hör ju bara-mmumms.
Ikväll jobbar jag förövrigt barnvakt & det har öööst ner regn sen i igår vilket är yooooppiiedoo. Iallafall, hoppas ni har fortsatt trevlig torsdagskväll!
 

8

solig dag och picknick bjöd dagen på igår, kommer sakna fina Paris. 
 
 
 

La Truffière

Bonjour à tous! 
Har haft det bästa sällskapet här i helgen & vi har ätit och ätit.. Började i torsdags på Au Trou Gascon, vilket var supergott, sen har det blivit brunch hos Miss Terroir, citronmarängstårta på Le Loire dans la Théière, lunch i St Germain och tillslut igår middag på La Truffiére, avsmakningsmeny med den godaste maten jag nånsin ätit!
 
 I bercyvillage
 
Amuse-bouche: råbiff, rädisa, blomkålspuré och pepparkex
 
Förätt 1: Murklor i något citrumskum
 
Förätt 2: Rå fisk, krämer, löjrom 
 
 
 
Rödspätta, ärtor och inlagd selleri
Sorbet mellan fisk/kötträtt
 
Oxsvans och tryffelpotatismos
 
 
 
ostostostost
 
 
Efterrätt 1: Körsbärssorbet, tryffelsås och petit-chou
 
Efterrätt 2: Ros och litchisorbet, marängstav, jordgubbe och mjuk maräng med crunch
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mamma

♥ Idag är det bästa mammas dag, & henne får jag krama om snart! 
 
 

O & M

Käära vänner, idag är det en bra dag! 
Började med springtur, lunch & nu fika med Amanda, och ikväll kommer bästa Olle & Marie hit och förgyller min helg! 
Bonne journée et bisous!
 

anniversaire & gâteau au chocolat

Imorse firade vi Zoé på hennes nioårsdag, och här äter man tårta det första man gör på morgonen, och ingen frukost. Knas. Hon har hållt på hela morgonen med att slå på hennes "pynshingball" som hon hade önskat sig. 
Annars idag har jag vägt alla mina kläder, skor och böcker i mitt rum och hela 50 kg grejer har jag lyckats få ihop! Det kommer bli lite svårt att få hem..
Ikväll ser fram emot ESC final med Elin, hejja danmark!
 
 

sjuttonde maj

Kvällssol, blommor & en bra fredag.
 
 
 
 
 
 
 

måndagsbarn

En vecka sen jag skrev nu, och sen dess har jag haft jättemysiga dagar i familjens sommarstuga, där jag blivit bjuden på gott vin från Sancerre som ligger 20 minuter från deras hus, gått långpromenad, haft picknick och fått några soliga dagar. 
I lördags överraskade jag, Josefine & Elin Ebba för att hon fyllt år, vi städade noggrant hela hennes lägenhet & bakade en tårta, muumma. & igår gjorde vi middag & sov hos Ebba allihop. 
Idag sitter jag barnvakt från 8.30 imorse till sent ikväll, give me strenght! 
 

cosne sur loire

Sitter på wificafét mittemot huset i Cosne sur Loire. Ni ska se deras supergamla franska hus, som har varit ett gammalt postställe med häst och vagn. Det är superfint verkligen. 
Igår och idag visar termometern i solen 35 grader, och jag har blivit bjuden på grillad lax, räkor och bakad potatis & vi äter alltid i trädgården. Känns som sommar till 100 %. 
Nu är det bestämt att jag åker hem i början av juni(en månad tidigare än bestämt), känns både bra och tråkigt, eftersom jag också gärna stannat kvar och firat den sista tiden i Paris med mina vänner. 
 
Bisous,
 

2 mai

20 grader varmt igen & jag har på mig mina nya shorts från zara som jag älskar. I veckan har jag umgåtts med mina fina vänner, ätit pannkaksfrukost, haft temys, tacokväll & bara njutit av ledighet!
På måndag blir det således min tur att ta tåget ner till Cosne-sur-Loire för att ta hand om barnen en vecka. 
 
Lite bilder från tisdagens inköp:
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0