29

Godkväll! 
Jaha, nu har det redan gått en vecka sen jag kom hem, och det känns lite sorgligt att tiden går så fasligt fort. Men  som tur är längtar jag tillbaka mycket! 
Har haft en underbar jul i Björnaryd med en fjärdedels släkt, sjukt rolig juldagsutgång med massvis med människor och en del jakt på det. Så skönt att gå långa promenader i snön och vara ute i skogen, det saknar jag lite i allt storstadsliv. 
Igår var vi ute igen på kära Bongo, och jag hade ännu en himla fin kväll med saknade vänner. Idag har jag fått ett längdskidekit med, så jag ska köra gärnet nu innan jag flyger tillbaka till paris! 
Nu ska jag avsluta min gt och mysa med familjen, salut!
 

23

Tjenixen! Är i Jönnet i mitt kära rum och det känns hur bra som helst, det sitter fint med lite julledigt!
Idag har vi huggt två stora och fina granar i skogen och jag har skjutit in mitt gevär lite ytterligare eftersom det är jakt på annandagen. Har sen klätt gran, sett på The Hobbit på bio och träffat min älskade älskade lina! Vad jag har saknat den tjejen alltså!
Sååå, imorgon är det ju den stora dagen med familj, mat och mys, och jag peppar med julmusik och klapprim. 
Godnatt kära vänner.
 

211212

C'est le dernier soir avant les vacances du noël et demain je vais retourner en Suède et je suis heureux!
Idag har jag gymmat med Emma, gjort tryffel med Judith, kollat på Dali-utställningen (som förövrigt var grymt bra!), tagit en sista fika på starbucks med Ebba och Josefine, hämtat barnen och gjort mer julgodis med dem. Nu ska vi snart äta ungsgrillad kyckling som en sista middag innan jag åker imorn! Supertaggad!
Nästa gång hörs vi i Sverige kära vänner!
Salut et bonne soirée! 
 
från dali idag!

cirque

godkväll mina vänner. denna dagen har varit upp och ner, först hade vi avslutning med vår lärare, och vi hade lite  julknytkalas vilket var himla trevligt. 
sen gjorde jag ett kort besök på av. des champs elysées och frossade lite bland O.P.I:s nagerlack. aj aj aj plånboken!
Ska också berätta vad som hände efter metron hem: Det finns en uteliggare som alltid är på samma ställe, ofta täckt med regnskydd och madrasser, så att bara fötterna sticker upp, och varje gång jag går förbi, vill jag så gärna ge honom lite pengar, men jag har aldrig vågat. Men idag vågade jag! Jag hade förberett 7 euro i handen och såg honom sitta på sitt packe med tillbehörigheter, så gick jag fram och la pengarna på en sten, tittade kvickt som attan honom i ögonen och sa godjul, sen gick jag snabbt som aldrig förr hem i rädsla av att han skulle springa efter mig och kräva mer.
Hahaha, flinade lite åt migsjälv dock, har kanske givigt pengar 2 gånger medan jag vart här, och varje dag är det kanske 4-5 personer som jag ser tiggande på gatan eller i metron, ändå är jag så rädd när jag väl slänger ner några mynt i deras mugg, och jag vet inte varför. De är ju bara människor, som jag, och bara för att de lever på gatan gör det ju inte dem kriminella eller farliga, det är ju snarare jag som är farlig, för de ska bara se mina karatesparkar jag lärt mig på combaten!!! Skämt åsido.
Nu till det bästa: efter middagen och allt fick jag följa med Judith och 4 flickor på cirkus! Så roligt! Såg elefanter, lejon, tigrar, kameler, åsnor, akrobater och magitrick! Kände mig som ett litet barn. 
 
Aja, godnatt, imorn ska nämligen pallra mig upp och möta emma på gymmet. 
 
 

vinterväder

suckar över decembervädret hittils: regn regn +10, sol sol +15, -1: SNÖFARA! EVENTUELLA PROBLEM MED METRON. +5 regn +10 regn +10 sol +15 sol +10 regn. 
detta får mig att längta lite extra till min tvåveckors ledighet i det snötäckta sverige!
ännu en besvikelse, jag köpte igår en svindyr duschtvål som skulle dofta hallon, och den har jag precis använt efter bodypumpen nu, och fy farao vad den luktar illa. om jag bara hade haft vettet att lukta på den i affären först så hade jag sluppit detta. ahh, sånt problem!!!!!!!!!!!!
 
såhär stort problem tyckte jag det var:

tu peux être nul

sitter och jobbar framför datorn, lille theo ligger och halvsover brevid mig i soffan och zoé är i duschen, alla barn där de ska vara helt enkelt! 
vi har en fin sapin de noël i vardagsrummet som blinkar med röda julljus, superfint men det intresserar lillpojken lite väl mycket att gå fram och dra ner det ena och det andra från granen. Det tycker han är kul fram tills dess att han märker att granen sticks, då tittar han upp på mig med uppspärrade ögon och gnäller till. Arma barn. 
idag har jag gjort något jag inte gjort förut, nämligen handlat ostar på fromageriet här i närheten, franskpoäng- check. 
nog för detta inlägget, salut, bonne soirée, bonne nuit et une bisou pour chaque personne! 
 

sjuttonde

Bonjour tout le monde. 
Igår tränade jag bodycombat och bodyjam med Emma, sen gick vi runt i Marais där jag hittade en superfin nyårsklänning! Sen åt vi på Kentucky Fried Chicken som för min smak var lite vääl mycket friterat, kände mig som en upppumpad boll efteråt. 
Nu är jag hemma från skolan, där jag enligt min tyska klasskamrat Angie kastade irriterade blickar på folk i min klass. Oups, måste tänka på mina ansiktsuttryck mer tydligen, vill ju inte att folk ska tro att jag är en sur liten bitch. Gick och fixade mina sista julklappsinköp vid chatêlet efteråt och det är såå skönt att äntligen ha det gjort.
Ikväll jobbar jag barnvakt igen, jippie!
avslutar med en vacker bild på mig och min syster. 
 

151212

Lördag och julstökens dag hemma hos familjen Paparoditis. Därför försöker jag hålla mig borta med hjälp av gympass och julfest i Montmarte. Sedan är jag tyvärr barnvakt från halv fem till gudvetnär.
Om en vecka är jag i Sverige!
Bisous, Ingrid 
 

lucia, skridskor & julmarknad

Godmiddag! 
De senaste dagarna har varit hektiska men så himla roliga. I onsdags efter lunch tog jag med mig T & A till Grand Palais. Vi mötte upp Judith och Zoé och var en av de 300 personerna som var inbjudna till "le grand ouvert"
av skridskobanan. 
Så vi åkte skridskor, släde och drack varm choklad. Sen tog vi en tur genom Champs Elysées julmaknad!
På kvällen skyndade jag mig sedan till två luciatåg, det första precis vid eiffeltornet och den andra vid Cité Université. Jag var även lucia på båda ställerna, kul!
Efteråt gick jag och en tjej som heter Ella hem från Cité université vilket tog en och en halv timma, men det var så skönt att gå trots kylan. 
Igår efter skolan hade jag två lussanden till, ett på svenska klubben och det andra på en internationell högskola. Och efter jobbet igår träffade jag Emma för lite träning på gymmet. 
Idag har jag stått i köket ända sen jag vaknade, jag har gjort mammas julkola och bakat lussebullar, är så pepp inför att fira jul nu! Judith bjöd mig sen på lite sashimi och ris till lunch!
Ikväll ser det ut att bli en myskväll hemma för mig, jag ska dricka te, äta en lussebulle och kolla på film.
 
 
 
 

bah oui mais bien sûr?

theo nannar i min famn och har öroninflammation stackarn. han gråter mycket så fort jag sätter ner honom på marken, sist jag försökte tvinga honom att gå själv vek hans ben sig och han bara föll ihop på mage, lille plutten. 
blir lite väl mjukis när den söta bebisen kollar upp på mig och sträcker ut armarna mot mig. (jag vet mamma, låt honom gå själv). 
idag efter skolan mötte jag upp Judith vid rue montmarte för lite julklappsinköp, sen tog vi bussen(!! första gången wihoo) hem, tog fram all juldekoration från källaren och slog in pressisar tillsammans. 
Zoé har haft sin kompis Alice här fråg halv fem till nio, och de gjorde narr av mig och min franska, vilket inte bådade gott när jag skvallrade till pappan, MOHAHA där fick ni. Haha, nej men jag blev ju faktiskt lite ledsen. 
Iallafall, föräldrarna ska gå på föräldrarmöte x 2 ikväll, vilket förvånande nog innebar jobb till 22 för mig, nej men TACK för att ni nämnde det igår eller imorse. Ingen träning för mig ikväll. Sucks. 
Imorgon ska jag göra något jag aldrig gjort innan, jag ska åka metro själv med Theo. Läskigt!! Vi ska möta upp J, Z och A vis champis för julmarknad, skridskoåkning och besök hos presidenten. Coolast i stan??
 
Nu ska jag banne mig strunta i att barnen fortfarande är uppe. Jag kan ju ändå inte franska, eller?...
Nej nu var jag lite bitter på Z, men det är inte kul att hon inför sina vänner ska larva sig ÄNNU mer och håna mig rakt i ansiktet. 
À demain, peut-être. 
 
 

andra advent

godkväll vänner, peppar inför mina två sista veckor innan julledigheten, och har nu två av mina fina ikea-adventsljus tända, mysigt!
Igår var vi i Caen hela dagen, det tog tre timmar dit med buss och när vi kom fram åt vi trerätters lunch i ett slott, övade tillsammans med svensk/franska barn och ungdomar och hade sedan ett långt luciatåg i kathedralen. Det gick enligt vår körledare "ju hyfsat bra för att ha övat så lite", så med den kommentaren fick vi lite tilltugg och cider innan vi åkte tillbaka ner mot Paris. 
Jag & Elin åkte hem till Josefine i Republique och myste i hennes lilla fina lägenhet tills sista metron gick hem. 
 
idag var jag och Elin volontärer på svenska kyrkans julbasar och vi stog i fiskedammen och gjorde små söta barn  lyckliga för fem minuter, vi fick chili con carne som tack för detta en och en halv timmas arbete, najs!
Vid fyra var det sen adventsmys hos Ebba, och vi bakade lussebullar, pepparkakor, drack glögg och åt julkola, riktigt fint! 
nu är jag så trött att jag snart somnar, så tillsist vill jag säga grattis på namnsdagen till kära mammsen, och lina! 
 
Bonne nuit!
 

071212

hejsan hoppsan fallerallera! 
sitter barnvakt åt zoé & ava och det är väl sådär kul en fredagskväll, men det spöregnar ute iallafall och då lockar det inte så mycket att gå ut. (dock spelar adrian lux på la queen ikväll..ahh).
Igårkväll efter en god boeuf bourguignon åkte jag till Ebba för lite vin innan vi drog vidare till VIP- room, det var första gången jag var på den klubben, och den var faktiskt jättebra (även med det namnet..), vi fick direkt ett vip-bord och blev bjudna på bubbel, dansade och tog en taxi hem vid fyratiden. Superb kväll! 
Idag gjorde vi ännu ett försök med Dali.utställningen i spöregn, men det var så fruktansvärt lång kö ute i regnet att vi efter ett tag gav upp och tog en kaffe på starbucks istället. 
imorgon ska jag och kören på en dagstur till Caen i Normandie för en luciakonsert i Cathedrale St Etienne, ska bli kul att se något annat än paris för en dag! 
 
Bonne soirée! 
Mairie de 12 arr, från min balkong, julstämning!
 
Barnens och mitt fina pepparkakshus!

mumsinlägg

Haft en bra dag och barnen älskar numera min lime och honungskyckling, score. annars ska jag bara säga att det får bli Dali-utställning en annan dag pga stängt under tisdagar, hade dock istället en trevlig kaffe på starbucks med tjejerna.
tillsist ska jag bjuda på lite nattagodis såhär på kvällskivsten:
 

 
 
 

dagen

Allô! Je suis trés fatigue! Har idag: gått i skolan, ätit lunch med två fina vänner, gått lite i affärer, kollat Karate Kid med Ava, haft en toppenkväll med barnen och tränat bodycombat + pilates fram tills nu! 
Imorgon blir det andra äventyr, nämligen konstutställning med Salvador Dali med Ebba och Josefine. Har bestämt mig för att bli lite mer kulturell i den här staden. 
Godnatt för mig!

1/3

jag och paris firar tre månader tillsammans, det innebär att jag redan(!) spenderat en tredjedel av min tid i Paris. Läskigt! 
 

Första advent

Godkväll vänner, idag välkomnar vi jultiden med Mysteriet på Greveholm och jag tänder mitt första ljus på adventsljusstaken. Mysigt! 
I fredags efter mitt halvdeppiga inlägg kom Jean-Marc och James till Emma och vi satt och pratade och drack te. Igår åkte jag och Emma först till IKEA, där tre vakter tog fast mig och trodde jag hade stulit varor, fick stå och se dum ut och förklara att jag slängt kvittot (IDIOT) och de fick gå och kolla på övervakningsbandet för att se att jag betalat. Suck. Men efter några köttbullar med mos åkte vi vidare till ett varuhus, och till svenska affären. 
Var barnvakt igårkväll åt Zoé och Theo, och jag fick se en tecknad barnfilm på franska om hur kroppens immunförsvar funkar, intressant! Haha. 
 

RSS 2.0