tjugosjätte februari

Bonjour! Jag är glad idag eftersom solen har tittat fram en hel del, för att jag druckit billig cappuccino med två nya svenska killar & jula, och för att jag är en veckas ledig på fredag! 
Har öven hittat en ny smidig buss som jag kan ta ända från skolan till mig, utan att byta! Annars har jag liksom gjort tre bussbyten när jag tagit bussen hem från skolan, = jobbigt, kallt(om det är kallt ute) och tidskrävande. 
En sak som dock gör mig förbannad är när jag lagar mat och får noll uppskattning, som igår då jag gjorde supergoda biffar. Nej Ava ville inte äta dem eftersom hon har lärt sig (av nån hypokondrisk person) att man inte ska äta kött på kvällen eftersom det är farligt för magen och att man inte kan somna. Så jag hade en väldig disskussion med henne igår , jag sa t.ex att, "jaha men vi brukar ju äta kyckling på kvällen, varför äter du det?" och fick som svar "ja men det är ju kyckling, inte kött" (?!?!?!) och tillsist avslutade hon med att "ja men i Sverige kanske det inte är så att kött är farligt på kvällen, men här i Frankrike är det så Ingrid."
Då undrar jag , vart är logiken? Eller har jag helt fel och det är 100% sant det barnet säger? Isåfall är jag fett ägd. 
 
Tack för svar, bisous, Ingrid
 
 

söndagskväll i februari

Det har småsnöat och varit ruggigt ute sen i fredags, och jag hoppas att väderrapporterna för första veckan i mars kommer visa strålande sol för då är jag ledig!
Så min helg har varit helt superb, i fredags var min vän Oscar och hans kompis här och vi gick ut och drack drinkar på en bar i Bastille, och sen vidare till Showcase. Åkte hem ganska tidigt runt tre och för första gången behövde jag inte vara sista stoppet med taxin!
Sen i lördags var jag en sväng runt Opera med Ebba & Josefine, då jag även införskaffade mig nya svarta jeans från Gap eftersom familjen har klagat varje gång jag har på mig mina svarta som är hål i lite varstans. På kvällen åt vi middag hos Josefine, och sen gick vi till Cirque med Agnes & Emelie som är relatift nykomna här i Paris!
En liten twist i slutet var dock att behöva vänta till stägning för att kunna hämta ut Josefines jacka i garderoben, så idag möttes jag av lille Theo som var vaken tidigt vid sju när jag kom hem. 
Idag har det varit en riktigt slappsöndag, med bara en visit till svenska kyrkan för att äta tacos. 
Hoppas ni haft en bra helg, bonne nuit!
 

tjugoandra

Bara sju dagar kvar till lov och ledighet! Längtar till helt lediga dagar och att inte behöva bry sig ett skvatt om skrikande eller ledsna barn eller att tjata på zoe att göra sina läxor. Inte för att jag har så mycket planerat, men det är väll det som är det sköna i att vara ledig, inga planer alls!..
Var nyss en sväng runt opera med Ebba och drack kaffe, och vi är lite ledsna för det har börjat småsnöa och bli kallare idag, burrr. En anna rolig sak är att en kompis har kommit hit över helgen från Stockholm och att ikväll ska jag ut med Jula & Amanda! Woop woop, bisous!

gâteau du citron

Bonsoir mes amis, 
Har precis ätit rökt haddock och potatis, mumma. & efter maten har vi alla suttit och slagits om min citronkaka jag gjorde idag med Zoé. Skämtade med pappan och sa "mais non, le reste est pour moi parce que c'est moi qui ai fait le gâteau"(men nej, resten är till mig för det är jag som gjort kakan), och han gav mig världens dödsblick som gjorde att jag genast ursäktade mig och sa att det var menat som ett skämt. 
Kvällens läxa: skämta inte med Nicolas om sötsaker. 
Nu ska jag plugga, bonne nuit!
 
avslutar med en bild på mig och min saknade bästavän

21.02

Jadå, sol idag igen. Det är så synd om oss här. 
I veckan har jag och Jula njutit av sol, jag har gått hem utan jacka, träffat Emma och Ebba vid Bastille, och druckit vin med en fransman i Marais. 
Nu ska jag tvätta och lite sånt roligt innan jag börjar jobba.
Bisous
 
 
 

soldag nr 4

Salut! 
Idag var det sol och upptill 15 grader i solen, och i skuggan 4 grader. Så efter skolan satte jag, Josefine, Elin och Jula oss i solen vid Trocadero i några timmar och njöt av eiffeltornet och det fina vårvädret!
Nu ska jag snart och träna och basta, såå välförtjänt efter en dag som denna med barnen..
Bisous
 
 

17

Så var det söndagskväll och lägenheten full av barn. Föräldrarna har gäster ikväll och nu är det enda sociala humör jag har mig själv och mina böcker.
Jag har haft en enda solig och härlig helg, igår träffade jag Ebba, Emma, Michael och Melissa, emmas kompis, på lite fika i solen vid Pont Neuf. Sen tog jag, med lite komplikationer, tåget till Bois Colombes till Jula. Vi bakade hasselnötstårta som vi tog med oss till Elins 20årsmiddag. Så vi var ett gäng tjejer, åt soppa, focaccia drack vin i Elins familjs superfina hus i Colombes. 
Imorse kom Elin över till mig & Jula och vi hade den bästa frukosten med färskpressad apelsinjuice, baguetter och kaffe, och gjorde två sol & kaffestopp i La defense och Jardin du Luxembourg där vi även träffade Julas franska vän Romain. 
Nu har jag precis skrivit en muntlig uppsats av en av Claude Monets målningar, och nu ska jag krypa ner med en bok och hoppas att barnen slutar leka och skrika utanför min dörr.
Godkväll!
 
 
 

le vendredi

Godmorgon! Har just njutit av havregrynsgröt(såå länge sen) och kaffe. Mmhm älskar lugna frukostmornar. 
Igår var det, precis som det ser ut att bli idag, strålande solsken och blå himmel. Efter att jag vart och tränat på morgonen kom Jula hit och vi lagade soppa som vi sen åt på min balkong i solen. Det kändes konstigt men härligt att sitta i solen i linne och bara njuta. 
Efter jobbet åt jag, Elin & Jula på Café Etienne Marcel, som var olik alla andra franska caféer, för här snackar vi modernt och höhg loungemusik. Hann sen med sista bussen hem som stannar precis utanför min dörr!
Hoppas ni som läser, vart ni än är, har en underbar helg!
 
 
 

la walkyrie

operan i torsdagskväll var jättebra! Stundstal var det svårt att hålla ögonen uppe, men det var av trötthet inte av uttråkning, och operan var jättebra uppsatt med bra statister, scenografi och sång. Vi satt på andra balkong, vilket är väldigt högt upp, och hade dock svårt att urskilja ansikten, men hela upplevelsen var underbar. 
 
 

Opéra / Saint Valentin

Goddag regniga Paris. Är så trött på allt regn nu, vill hellre ha snö och -15, usch. 
Igår hade jag en mysig allahjärtansdagmiddag hos Emma med hennes vänner, vi år tacos, crème brulée och hade det fint helt enkelt. Var dock tvungen att ringa och väcka upp pappan inatt när jag var påväg hem för jag hade naturligtvist glömt nyckeln i mitt rum i lägenheten och kunde därmed inte komma in. 
 
Idag har jag suttit hemma hos en svensk operasångerska och druckit kaffe, tagit emot två gratisbiljetter till operan Valkyrian av Wagner som jag och Emma ska njuta av under fem timmar ikväll! Är superexalterad! Hon berättade även hela(nästan) storyn och gjorde jämförelser med Sagan om ringen då tydligen Tolkien snott delar av Wagners berättelse till hans triologi om ringen. Så nu är jag superinsatt... eller ah.
Blir dock suuperstressigt innan med jobb, gitarrlektion och att pappan ska hinna hem innan jag måsta springa, så håll tummarna för att jag hinner!
 
Bisous
 
Bastilleoperan
 
 

120213

Coucou,
igår efter bodycombaten blev jag förföljd(iallafall i mitt huvud) av en man, så jag tog upp detta när jag kom hem och fick massa tips på hur jag ska göra, t.ex Judith tyckte jag skulle vänt mig om och hysteriskt sagt "Godkväll godkväll, trevligt att träffas", för att verka lite vrickad, och Nicolas tyckte jag skulle börjat springa allt vad jag hade fram till lägenhetshuset, eller eventuellt till närmsta restaurang. Tycker det var fint att de var så entusiastiska att rådgiva mig. 
idag har det inte varit nån efterföjlare, och jag åt ett underbar anklår med potatispuré till lunch med Jula. Veckans måltid ute- check. Måste nämligen skära ner på restaurangbesöken eftersom de faktiskt sliter liite på veckopengen. 
Salut tout le monde, bisous. 
 
Lite fåniga spegelbilder från i fredags. 
 

vendredi et samedi

Alors, c'était un trés bon week-end avec Jula et Elin, avec beaucoup des émotions et joyeuse moments. 
Le vendredi a commencé quand moi et Jula sommes allées du quartier Parmentier, qui a été cozy. On a trouvé un restaurant oú on a mangé gambas et cheesecake qui a été trés bon!
Sen gick vi till Café Noir, liten fransk bar där vi fick öva vår franska och även fick endel trånande blickar från trettio/fyrtioåriga fransmän, mmmh mumma! 
Det var såå trevligt dock fram tills vi skulle ta metron hem åt varsitt håll och en hög tjej valde mig som utbrottsobjekt och knuffade, bitchslappade mig och skrek åt mig på franska. Inte mitt stoltade och roligaste ögonblick, men som tur var hände inget värre. Men det värsta var nog alla människor som gick en meter förbi oss och inte lyfte ett finger. Rädslan över att själv bli utsatt troligtvist..
 
idag däremot är allt frid och fröjd, jag har gått promenad med Jula & Elin och hittat små krypin som är värt många återbesök, som roliga klädaffärer och coola caféer. Ikväll blir det dock en lugn och mysig hemmakväll för min del.
Bisous!
 
 

acne

 

fredag!

Finalement vendredi! 
I morse mötte jag upp Amanda i Marais för att äta frukost, så vi hittade ett litet charmigt fransk ställe, La Favorite,   där vi åt allt vad en fransk frukost bjuder på.
På eftermiddagen har jag och Elin suttit en timma i solen och njutigt, ätit pasta med fisksås och fyndat second hand. Jag hittade också min fina plånbok på Acne.
Ikväll efter jobbet ska jag och Jula på barrunda vid Parmentier, ääntligen helg! 
 
jeansjacka från levis, kommer användas så mycket i vår/sommar!
 
 

raclett, zumba et abdos/fessier

Bonjour! är på topptopp nu efter ett rejält zumba och mage/rumpapass med favoritläraren, och sitter nu och njuter av espresso innan jobbet. Ikväll jobbar jag ända till elva, buhu! 
Igår åt vi något typiskt franskt, nämligen Raclett(smält ost). Åt det i Sverige när jag var hemma över jul men detta (förlåt Olle) var hundra gånger smarrigare! Familjen har en speciell raclett-panna där man placerar osten på små brickor och ställer i ett värmeställ så det smälts. Sen har man kokt potatis, saltgurka, kallskuret, inälvskorv och häller sen den smälta osten på hela röran och äter! Kanske inte låter så aptitretande, men det var riktigt gott! Här i Frankrike har de färdigskuren raclettost i affärerna, så det är toppenenkelt att göra. 
Okej nog pratat om ost, nu ska jag kila! 
 
Bisous
 
 
 

sushimåndag

Salut! Idag satt hela klassen redo när en kvinna kom in och sa att vår nya lärare är sjuk, och att de inte kunde hitta en ersättare. För första gången i min skolgångs historia blev jag inte glad över att slippa lektion, det var en konstig känsla hah. 
Men flitiga elever ger inte upp! Så sex av oss gick till närmsta café och åt nått frukostliknande och satt och pratade i några timmar, det var nästan lika trevligt som en lektion..
Åt sen en god sushilunch med Durna och Ebba, mums!
Om några timmar blir det jobb & träning för min del, hoppas ni också gör något vettigt av denna måndagskväll.
Bisou
 
 

andra februari

Under veckan som varit har vårhysterin kommit till Paris. Det är tio plusgrader till och från, men solen är tjuven i dramat som gör så att alla kastar av sig vinterskor och tunga jackor och byter ut mot ballerinaskor och skinnjackor. 
Jag och Jula var igår runt i Bellevilleområdet, köpte hatt och satt på uteserveringen på en liten söt bistro och drack varm choklad. Tyckte verkligen om det området öven fast det var lite "ruffigt", för var det jättefint med kanalen och alla broar som fanns där. Hittade även lite guldställen med egen designers och billiga secondhandbutiker.
En sak som har slagit mig sen jag flyttade från Sverige är min stolthet. Jag kan bli så löjligt stolt över Sverige när fransmännen rabblar upp saker de vet om Sverige, "Aaah, Suède! Oui je connais bien, je connais IKEA, ABBA, Bjorn Borg ...". Eller i skolan när jag stod och pratade om Stig Larsson och klasskompisarna började disskutera vilken av böckerna som är bäst.
Eller som igår utanför Zoés skola när två män går förbi och den ena säger "Mais, en Suède tous les hommes sont grand, mince et beau, et ce n'est pas toi!". 
 
För att avsluta detta osammanhängande inlägget säger jag bonne journée et à bientôt!
 
 
Julas bild, hon tyckte det var kul att jag såg så allvarlig ut..ehm..
från min balkong för en halvtimma sen, älskar min balkong när det är sol!
 
 
 

RSS 2.0