att vara lite tom

För det mesta, allra mesta, njuter jag av Paris, vänner, franskan, maten och familjen. Men ibland, som nu ikväll, även om jag umgås med tre andra, så känner jag mig mer ensam än på länge. Vet inte varför jag börjar känna såhär nu, för jag älskar livet här, jag saknar inte Jönköping eller Sverige. Men det är bara något i magen nu som inte fanns där innan. Fjantigt kanske, men det är så jag känner. Har inte samma energi till att till exempel gå ut, som vi gjorde så mycket innan. Just nu känns det som det enda jag gör är att fokusera på träning, vikt och barnpassning, inte på att leva ut. 
Får väll se hur det känns efter helgen. 
 

301112

bonjour mes amis, je ecrie en francaise parce que Ava veux lire mon blogg. 
Hier j'ai fait du sport avec Emma, zumba, j'adore! Et ce matin je suis allé au gym et j'ai fait un classe de abdos/fessers. Joyeux! Mais maintenant je vais faire le menage dans ma chambre et ja vais etudier francaise aussi. Ce soir, moi, Emma et deux autres filles nous allons être chez Emma. 
 
Hej mina vänner, jag skrev lite på franska eftersom Ava ville kunna förstå lite vad jag skriver här. 
Igår körde jag zumba med Emma, och nu har vi ännu en anledning att gå på det passet, nämligen den snygga zumbaintrukören! Haha. Imorse körde vi gym och mage/rumpa-pass, kul! 
Ska strax städa mitt rum lite och plugga, och ikväll ska jag, emma och två andra tjejer hänga hemma hos Emma. 
 
 
lägger upp en bild på en kille jag saknar! Bennybobobooo! (och bror min såklart)

28 november

Idag är det onsdag och två dagar efter min födelsedag, tack alla som grattade mig på något vis! 
Fram tills igår har mina föräldrar och lillebror varit här, det har varit en av de bästa helgerna på länge. 
I lördags när de kom åt vi lunch, gick och strosade längs Bd Saint Germain och Rue de Rennes på jakt på skor och diverse. Två par jeans fick jag mig då av mammsen och pappsen!  
Vi åkte sen mot mitt arr där vi åt på en Guide-krog som inte var så bra som vi hoppats. 
Söndagen spenderade vi i Maraiskvarteren, där vi gick i massvis av kul affärer och jag köpte mig en födelsedagspresent till mig själv, en orange skinnjacka. Vi åt galettes på en créperia och drack vin/öl på en sydamerikansk bar, sen innan vi skulle till restaurangen hälsade vi på min franska familj. Vi åt på tibetansk restaurang som hade lite speciell mat, tex tibetansk the som betog av varmt vatten, smör, salt och socker, och rågmjölsklumpar (?). 
I måndags fyllde jag tjugo, och vi började med att springa en bit runt seine och äta hotellfrukost. Ett kort besök till Louvren och Mona Lisa, god lunch på en bakgata till Champs Elysée och visit till La Fayette. På kvällen åt vi på en enstjärnig guidekrog. Inte illa alls.
 
Igår blev jag också lite uppvaktad av franska familjen och jag fick tårta med ljus och allting, plus ett superfint läppstift från Diors nya kollektion. 
Ikväll blir det mer uppvaktning, fast i sällskap av Ebba, Josefin och förhoppningsvist Emma!
Salut!
Lägger upp en bild från förra hösten med mina bästa vänner. Saknar er!
 

samedi matin

God förmiddag! Har precis kommit hem från ett gym och bodypumppass med Emma. Nu ska jag göra mig iordning och träffa familjen som kommer nu vid lunchtid!! Superglad!
 
Hoppas alla kommer ha en underbar helg nu!
Salut!
 

vendredi

Bonjour tout le monde. Idag regnar det i Paris, usch och blä, och det börjar bli kallare också. Igår på julmarknaden gick vi runt och frös/njöt av alla söta marknadsstånd, smakade lite turkisk fudge och suktade efter glögg och crépes. Men icke! Sedan gick jag, Ebba och Emma och åt lunch det sista vi gjorde innan jobbet.
Fler julmarknades ska dock besökas, det finns en hel drös i Paris. Här är en lista jag hittade på en annan blogg:
 
  • Champs Elysées julmarknad - 16 november till 7 januari 11.00-23.00. Sträcker sig från Place de la Concorde ända till början till Champs Elysées metrostation Champs Elysées Clemenceau, där man hittar det stora pariserhjulet.
  • La Defense julmarknad - 21 november till 29 december 11.00-20.00. Den största julmarknaden i Paris med inte mindre än 350 stugor. 
  • Montparnasse julmarknad - 5 till 30 december. En mindre julmarknad vid tour de Montparnasse.
  • Jultomtens by i Saint Germain des Près - 6 december till 2 januari. Den minsta och mest utsmyckade av alla julmarknader. 
  • Montmartre julmarknad - 6 december till 6 januari 9.00-20.00. Uppe på kullen bakom Sacre Cœur. 
  • Trocadero julmarknad - 13 december till 6 januari 11.00-20.00. 
  • Notre Dame julmarknad - 15 till 23 december 10.00-20.00.
Idag efter ett gym och styrkepass åkte jag med Marthe och Kirsty till Montmarte där vi kollade in burlesk/nattklubben Moulin Rouge, alla sexaffärer och fikade. Ett stop vid svenska affären blev det också där jag köpte ett färdigt pepparkakshus att dekorera tillsammans med barnen!
Nu blir det jobb hela eftermiddagen och kvällen, barnvakt för tredje gången denna vecka...
 

j'aime cette ville

Godkväll mina vänner, idag har det varit en redig jobbdag, från 9.00- 22.00, (har alltså inte slutat än). Mamman i familjen fyller år idag, därför är hon och pappan på restaurang och bio denna afton till barnens förtret. Ava började gråta igår när on fick reda på att hon och Zoé inte skulle få följa med. Det skulle jag också gjort haha!
Men vi har det så mysigt barnen och jag. Vi har ätit Zoéys filodegsknyten med chévre och oregano, riktigt goda, och nu ska strax barnen lägga sig. 
Imorgon kör vi franskalektion igen, och efteråt julmarknad i La Défense med några tjejer! Quel bonheur!
 

c'est seulement un rêve

Bonjour mes amis! 
idag är det en bra tisdag och jag har vart i skolan och fått full pott på provet och ett diplom, nästa vecka börjar fortsättningskursen!  Efter skolan mötte jag upp Ebba och Josefin i Marais. Vi gick och njöt av marais mysiga kvarter och fikade på ett mysigt café som enligt Josefin har en jättegod brunch (dit får jag dra med mammsen och pappsen när de kommer). Gick nyss hem och väntar på att jag ska börja jobba om trekvart, får se sen ikväll om jag hinner med någon kör eller inte. 
Bonne journée!
 

ce soir j'ai fait les crêpes

Godkväll! Har precis förberett pannkakor som jag och barnen ska äta, jag är barnvakt ikväll för föräldrarna är på teater på operan i Bastille. 
Jag har haft en riktigt bra lektion idag, ska bli segt att inte fortsätta med Martine(läraren) nästa vecka. På Alliance Française byts tydligen lärarna varje månad. 
Har pluggat i två timmar i eftermiddag och det börjar lossna nu på riktigt! Klart att det kommer ta ett tag att hänga med helt i konversationer, men igår tillexempel hade jag en disskussion om homosexuellas rättigheter med Judith och Nicolas. Det är ju inte tillåtet med varken adoption eller giftemål mellan homosexuella par här i Frankrike, och det bidrar till att det blir stora demonstrationer mellan de som är emot och för. (såklart). 
Nu ska vi äta, sen ska jag skypa med min kära mamma!
Ciao
 
 

le weekend

Vipps så var helgen nästan slut! I fredags åkte jag till Emma och blev överraskad med födelsedagsmiddag med tacos och chokladmousse, supermys! Igårmorse åkte vi in till stadsdelen Bercy, som har en mysig del med fina stenhus och kullerstensgator. Vi gick på den sista twilightfilmen som faktiskt inte mätte upp med mina förväntiningar, men den var ändå helt okej 3,5 av 5 toasters!
Efter filmen rusade jag iväg till luciaövningen, och sen mötte emma upp mig på Bazar de Hôtel du Ville, där vi strosade omkring innan vi tog metron hem till Emma igen. Jag fixade lite småplock(lax, räkor, mozzarella, foiegras etc..) innan vi gick in till Emmas aupairfamiljs gigantiska hus och va barnvakter. 
Idag är jag bebisvakt åt Theo som mest sover, och efter lunch ska jag och Ebba på svenska kyrkans julmys där vi ska äta pepparkakor, glögg, julgröt och pyssla! 
À bientôt!
bild från förra torsdagen på Bonheur des dames på mig, Ebba och Emma. (Bilden är Ebbas)
Emmas fina födelsedagsöverraskning! (obs, notera den fina Grattis-skylten och min present). 

151112

vet inte vad som är värst i lägenheten just nu: löss i barnens hår eller larver i skafferiet? Fy fasen vad äckligt! kommer inte rota bland chokladen nån mer gång! 
Idag har jag skrivit det stora provet för 1:a franskakursen, håller tummarna för att det gick bra. Men nu peppar till helgen då jag bland annat ska se sista twilightfilmen, träna, sjunga med luciakören och gå på julmys i kyrkan(äta julgröt, pepparkakor osv).  & ikväll: zumba!

je m'endors devant le ordinateur

Bon soir tout le monde!
Jag mår helt underbart nu, och det kan vara pga flera saker: att jag har kommit igång med träningen, att jag har blivit bättre på franskan, att jag kommer närmre och närmre familjen och att jag snart får besök av mamma, pappa och lillebror! Sen är Paris hemskt mysigt såhär på höst-vintern. 
Efter skolan tog jag en springtur mot vincennesskogen och tog en tur till ett närliggande bibilotek(försökte hitta böcker där det finns en engelsk översättning på ena sidan(så att jag kan lära mig mer franska och samtidigt läsa en bra bok). Tyvärr var detta försöket förgäves. Åt en crêpe salée med skinka och ägg innan jag hämtade barnen.
Det var en jobbig dag idag med barnen, den ena var superkänslig och började darra och gråta för minsta lilla och den andra var som vanligt(om inte värre) envis som en gammal get. Men såklart kan alla ha sina sämre dagar..
Nu på kvällen har jag och föräldrarna stått och diggat till 80-talsmusik, bl.a. Fine Young Cannibals, The Bangles och Boy George. (Blev även en och annan Tampax Street-låt (som förövrigt finns att hitta på youtube mamma!). 
 
Sov väl, och dröm sött. 
 

godkväll

precis nyduschad efter kvällens pilatespass, vilket var kul men inte det roligaste passet att gå på!
annars idag har jag vart i skolan, promenerat hem längs Seine och sjungit ABBA-sånger med Ava(varje måndag väljer hon en/flera engelska sånger vi ska sjunga och översätta för hennea uttals skull).
 
Ha en fortsatt fin kväll, och sov gott!
 
 

un sentiment de noël en novembre

ja jag har fått jul stämning i mitt rum, köpte en ljusslinga och adventsljus lite väl tidigt kanske, men vad gör jag inte för mysighetens skull!
 
 
 

PAPPA

 

101112

Igårkväll kom emma hit och åt, vi kollade lite på vampire diaries(som vanligt) innan hon åkte hem igen.
Nu är jag hemma efter ett roligt och svettigt afrodanspass. Snart kommer också familjen hem igen från sommarstället, vilket innebär jobb för mig hela dagen imorn. Appropå imorgon, så är det en extra fin dag tillägnad alla pappor i världen, synd att min är hundratals mil bort! 
 
bjuder på en snyggsnygg bild på en av mina favoritskådisar-Johnny Depp

Une soirée au Bonheur des dames

Hallå! Har haft riktigt fina lediga dagar i veckan. Igår efter mitt & emmas gympass städade jag lite och åt lunch, sen möttes vi upp igen och gick till Ebba som bor i arr 1, supercentralt i en utav de charmigaste lägenheterna jag sett, med gamla träbalkar mellan tak och golv, högt i tak, ett litet loft och en jättesoffa. 
Vid niotiden gick vi till Bonheur des dames, som är ett speciellt uteställe. De låter endast "snygga" tjejer med klackar och klänning komma in (gratis), och under de första två timmarna bjuder de på matbuffé, vin, mousserande vin och sminkning. Precis innan killarna släpps in(de måste betala inträde), så kommer det två-tre manliga strippor som drar upp random tjejer på scen och dansar. Lite speciellt som sagt, fast kul. 
Så där var vi till tolv då jag & emma åkte hem till mig och sov. 
 
Nu ska jag äta lite lunch och ta en dusch, för jag har just vart på ett CXWORX-pass på vit'halles där jag och emma tränar. Ikväll blir det födelsedagsmiddag med Emma. 
À demain!
 
 

071112

På IKEA hittade jag bara lite ljus och en väckarklocka, det var förvånansvärt smidigt att åka dit efter vad jag fått höra av familjen, så det kommer nog bli fler besök dit.
Har precis ätit ricotta och tomatfyllda ravioli och myser nu med te framför Grease. Imorn-skola, träning & utgång!
 
Godnatt!
 
 

böcker, lucia och nya människor

God förmiddag, nu var det ett tag sen jag skrev. 
Förra veckan var jag och myste i Umeå med systern, det blev bland annat Skyfall på bio, sushi, hemmakvällar, shopping och utgångar. En mycket behövlig ledighet för mig. 
Sen jag skrev senast har jag också köpt "fifthy shades of Gray"-triologin, som under första boken var sådär, men för er som är lika skeptiska som jag var, läs de andra två, det blir bättre! 
Igår hade jag lektion på förmiddagen med en ny professor som är superbra. Under eftermiddagen var jag, Nicolas och barnen på Palais Découverte, där vi testade på olika experiment och kollade på en sexutställning "bêtes de sexe", som var lite speciell. Efter det var det dags för luciaövning och fika för min del, medan familjen for iväg tillbaka till sommarstället i Bourgogne. 
Strax ska jag, Emma och Ebba åka till IKEA och fixa lite julstämning i våra lägenheter/rum, kanske att det blir en köttbullelunch när vi är på gång. 
À bientôt
 
 
 
Rockabillyutklädnad och ljusmys i Fannys lgh.

RSS 2.0