310113

grattis sjutton gånger kära bror!
 
 

l'anniversaire de ma soeur

Bonsoir! 
Igår var det systern mins födelsedag, och imorgon är den min lillebrors tur. Vad skönt att de inte fyller så tätt inpå varandra! Haha. 
Igår fick jag jobba 3 timmar extra, för att lillkillen var sjuk och behövdes hämtas tidigare från dagis, och för att föräldrarna var borta på roligheter. Men inte gör det mig något, jag bakade kladdkaka med Zoé och lämnade över theo till mamman när hon kom hem kvart i tio, då han bara skrek och grät och hostade sig hes stackarn.
Kul för er att veta.. 
Nu är nästan onsdagens långa jobbpass slut, och jag ska ta ut mig på bodypump när jag slutat, har längtat hela dan! 
Au revoir tout le monde!
 

två älsklingar

 

nous avons trouvé une rue merveilleuse

idag har jag spenderat mycket tid med Jula i sjätte arr och vi har hittat en supermysig gågata med flera typiskt franska små restauranger och butiker. Solen sken idag och det var tio plusgrader, och vi hittade ett litet fik kryp-in där vi köpte svampsoppa och baguette, sen suktade vi inne på Kenzo och Paul & Sister efter alla vår och sommarkläder som kommit. Jag hittade även två par nya skor, så nu är jag en lycklig tjej!
 
 
 
 

söndag

god förmiddag vänner, har haft en himla bra sista helg i januari, trots endel jobb. I fredags var vi några tjejer här och åt min lax(som förövrigt var fasligt god), kladdkaka och drack vin. Vid tvåtiden gick några av oss ut till Social club, där det dansades och snackades franska. Vid sextiden gick jag och jula nästan ända hem medan vi lyssnade på franska låtar. 
 
i lördags var vi en sväng i marais och letade skor på rean, utan resultat. Sen passade jag theo och lagade mat här igen med Durna, Josefine och Ebba, riktigt riktigt trevligt.
Idag kommer dagen bestå av brunch hos grannfamiljen, ledighet och sen barnpassning tills imorn förmiddag. 
Bisous!
 
 

frustration

Shalala, idag trodde jag att jag skulle få ta lungnet före stormen eftersom Judith & Nicolas har åkt bort under helgen. Men, naturligtvist ska Ava gå och bli sjuk så att jag måste avbryta min lugna testund framför Glee och hämta henne på skolan. Så nu är jag ockuperad med barnpassning hela dagen, men ikväll, förhoppningstvist, är hon pigg nog att följa med hennes syskon till grannarna där de ska spendera stor del av helgen (grejen var att jag inte skulle behöva jobba hela helgen). Jag kommer hålla mina tummar hårt, så att jag kan bjuda mina vänner på ungsbakad lax som det var tänkt ikväll. 
Annars, från en lite irriterad tjej till er, önskar jag en riktigt god helg!
 

20 janvier

coucou!
IKEA, snöpromenader, tacos, fest och brunch beskriver bra min helg. 
 
obsobs; Olivia Hogans bild.
 
jag, elin, josefine & olivia
 
 
 

une soirée magique

bonjour paris, il y a neige sur tout les rues ce matin. 
igårkväll började det snöa, mycket, och medan jag gick min sjuminuters sträcka till ettans metro kunde jag inte annat än bara le. Folk går ut och tar kort på snön, kvinnorna använder paraply för att inte få snö på sig och folk blir ivriga och börjar kasta snöbollar på allt och alla. Allas lycka är nästan fånig stor, men även jag myser inombords. Jag mötte upp Jula, Amanda och hennes rumskompis vid marais, och vi gick i två klungor och blev plötsligt attakerade av en kvinna som stod i ett hörn och kastade massa snö på oss.
Första baren vi gick till var liten och röd, med två bartenders som stod och dansade i baren och det var endast fransmän där. Andra baren hette la perle och var lite större, lite mer internationell men så himla mysig. Pratade lite med två newyorkerskor som jobbar på Acne i London & NY, och vid etttiden strosade vi hemåt. 
Det var en konstig känsla igår, allt kändes magiskt på grund av snön och det var som att Paris blev 100 % bättre på alla sätt. Undra då hur jag kommer känna när våren kommer hit. Åh vår i Paris..
 
Idag blir det ett Ikeabesök med Ebba & Josefine. 
À tout à l'heure
 
 

soyez curieux!

Bonjour! 
Har haft en riktigt riktigt bra helg, i lördags var jag och tränade med emma på morgonen, sen åkte jag, ebba och emma till norgent och skulle spela tennis, men alla banor var upptagna, så det blev en promenad istället. Sen åkte jag in till stan och gick i secondhand affärer och tog en capuccino med Jula, en tysk tjej från min förra franskaklass. Jag gick sen runt vid rue montmarte och reafyndade på Sandro och NafNaf, så gött för mig, men icke för min plånbok. Sen åt vi sushi hos Josefine och hade lite förkrök där innan vi var på en asnice bar vid Republique, sen VIP-room och Cirque. 
Igår brunchade jag med Amanda på ett jättemysigt franskt ställe på min gata fast cirka en kilometer ner mot gare de lyon, sen resten av dagen slappade jag i mitt rum. På kvällen tog jag mig till Bd Barbés, där jag firade Judiths pappa som bor i en superflådig lägenhet med sin trettio år yngre fru. Vi åt romtårta, drack champagne och sjöng franska sånger tills jag tog med mig barnen hem. 
 
Idag var det skola som vanligt, och efteråt mötte jag och Jula upp Ebba och Emma för att äta lunch, mycket trevligt förutom att jag nu fått världens jobbigaste magknip. Buhu. 
Nu blirdet jobb! Salut!
 

café hugo

goddag mina vänner. Det är redan fredag och det har gått vansinnigt fort, är rädd att januari ska susa förbi lika fort som december gjorde. 
Igår efter skolan mötte jag upp Ebba i Marais, där vi gick omkring tills vi hittade det mysiga café hugo där vi åt lunch. Efter jobbet åkte jag, emma och ebba till BDD, (bonheur des dames) där vi åt kyckling och potatismos, drack drinkar och fick se lite manliga strippshower, gratis som alltid. Smet dock hem lagom till när alla män blev insläppta, runt halv tolv. 
Och nu är jag just hemkommen från Marais igen, denna gången umgicks jag med Amanda, från kära Jönköping, som har flyttat hit för att plugga och jobba! Sjukt kul!
Ikväll är jag barnvakt, det ska bli pannkakskrig och tvtittande för hela slanten. So long!
 
fin pläd jag fick i julklapp av franska familjen! + lite annat
bild som jag snott från Ebba från igår.
 

juli-december

Juli var en grå månad med knappt en gnutta sol. Jag jobbade halva månaden och londonbon Ellen kom hem för några dagar vilket var guld värt. I slutet åkte jag och familjen ner till St Malo i Bretagne, där vi levde lyxliv bland fransk mat, byar, sandstränder osv. 
 
 
 
Augustis början bestod av jobb i Taizé och det var en av de jobbigaste men också roligaste veckorna under sommaren. Det blev också endel fester och även avskedsfest för mig. Jag sa hejdå till så många som jag skulle sakna sönder och mitt rum var ett kaos av alla grejer jag försökte packa ner till Paris. 
 
 
 
September var månaden jag flög till Paris. I början var det lite knaggligt med franskan men jag hade världens bästa start iochmed att My och Lollo hade vägarna förbi Paris under min första vecka! Sen började jag umgås med Emma och vi var ute på äventyr efter äventyr i Parisnätterna. 
 
 
I Oktober började jag franskakursen på Alliance Francaise och började umgås med Ida och Vanessa. Under nån helg kom Albin och Calle och besökte Emma och vi hade det riktigt fint. Jag bakade äckliga vaniljbullar hos Emma och vi började träna på Vit'halles. Under hela oktober var det soligt och upp till 25 grader varmt!
Precis i slutet av denna månaden flög jag de 250(?) milen till Umeå för att umgås med systern min. 
 
 
November började ju då i ett kyligt Umeå, vi hände på caféer, gick ut och hade det allmänt chill. När jag kom tillbaka blev det en tripp trill Ikea med Ebba, Durna, Emma och Sussan, och nån dag därefter var vi på Bonheur des dames vilket var en upplevelse! Jag blev uppvaktad av Emma för min 20årsdag och jag gjorde samma för henne. Strosade runt i Marais med Ebba och Josefine, besökte julmarknaden i la défanse, turistade utanför Moulin Rouge & hängde i Emmas lilla hus. I slutet av november kom mammi, pappi och lillebror hit och jag hade några gyllene dagar. 
 
December var nedräkningens månad, då vi alla kryssade av dag efter dag i längtan att komma hem till Sverige. Jag, Ebba och Josefin gjorde ett flertal misslyckade försök med att kolla på Daliutställningen innan vi lyckades tillslut dagen innan vi skulle hem. Jag gjorde pepparkakshus med barnen och bakade lussebullar, vi åkte skridskor i Grand Palais och kollade på julmarknaden på champs elysées. Jag, Ebba, Josefine och Elin var på VIP room och svängde våra lurviga och jag hann mysa till tredje advent innan jag skulle flyga hemåt.
Sen njöt jag till fullo av Jönköping, familj och vänner. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

n'oublie pas.

Bonsoir tout le monde! 
De två senaste dagarna har jag gått i skolan och jobbat. Känns så bra att vara tillbaka och alla dumma saker jag bannat barnen för är borta! (okej nästan). 
Jag gjorde lasagne igår på endel av älgfärsen jag hade med mig, och åååh så gott det var. Familjen tyckte det va superexotiskt med älg eftersom ingen av dem ätit det förr. 
Idag efter skolan tog jag en långpromenad och bara njöt av att bo i denna underbara stad, hoppas några av er har svängarna förbi Paris så ni får se allt som jag upplever! 
 
Hoppas alla har en förträfflig tisdagskväll, bisous!
 
 

retourner

hejsanhoppsan! nu är jag tillbaks i Paris och det känns så jäkla bra! Är back on track och ska göra våren i Paris till den bästa nånsin. 
måste bara berätta något roligt om flygresan hit, jag hade packat min stora resväska med massa kött och ett renhorn(presenter till judith och nicolas), det gick jättebra förutom när jag skulle ta min väska från bandet på CDG, då några vakter kollade igenom ett tiotal väskor inklusive min. Jag fick packa upp mitt stora tidningsknyte med kött och visa mitt renhorn, vakten såg så sjukt paff ut och sa "eh, d'accord...(extrem lång förbryllad paus) ..madame, c'est ok". Sen gick jag dörifrån fort som ögat så han inte skulle ändra sig. haha! 
Så nu är iallafall familjens frys proppad med älgfärs och ett rådjurslår. Mumma!
 
Godnatt kära vänner!
 
 

mellan januari & juni

Januari för ett år sedan inleddes i en villa i jönköping med ett stort gäng göteborgare. Annars under januari månad hängde jag en hel del med Lina & Ellen på Club Caj, planerade Frankrikedrömmar med Rebecca & jobbade som personlig assistent och bartendrade på Bishop's Arms med fina kollegor. 
 
 
Under februari kom Fanny, Ellen och Rebeccas engelska vänner hit och lärde sig skidåkning i Isaberg, familjen och jag åkte skridskor på Axamosjön och jag myste med My som var och hälsade på i slutet av denna månad.
 
 
Mars började sorgligt med att Ellen & Lina flyttade till London, därefter var jag med på vännen Angelica Olais modevisning. Ellen och Fannys födelsedagar firades på Bongo och jag slet som ett djur som volontär på årets UFs mässa. 
 
 
I april ljusnade det och systern kom ner. På skärtorsdagen fyllde min kära vän Louise nitton år och vi firade henne med en picknick i regnväder och en finmiddag. Sa även hejdå till Rickard som skulle ge sig iväg till Australien. Stora grejen i april var nog att se Hardwell på Caj med Ellen. 
 
 
 
I början av maj var det dags för Spring Inspiration på Spira, det var 25 grader varmt under denna period och vi undrade om sommarn kommit redan. Farmor fyllde år och det var storkalas med hela släkten.
Under maj jobbade jag även ihjäl mig, och veckorna var sprängfyllda med sena Bishop's kvällar, långa servitrispass på Stora hotellet och jobb på Junedal. 
 
 
I juni gick jag på bal med David, vilket var himla kul. Jag åkte även runt i bil med Fanny för att gratta alla nyblivna studenter! Jag började mitt vaktmästarjobb för tredje sommaren i rad och jag njöt av sommarens regnpisk. Mammsen fyllde år och vi firade midsommar på Visingsö. Gick ute i spöregn tills jag blev sjuk och umgicks med fina vänner.
 
 
 
 

RSS 2.0